top of page

Hoe geef je een kinderfeestje voor je jarige kind? Gewoon, thuis!

Maar wat een werk en voorbereiding zeg, hoe organiseer je dat? Veel kinderen verwachten helemaal niet zo veel als je zou denken, hun vriendjes en vriendinnen om zich heen met leuke spelletjes en lekkers zijn de enige ingrediënten die je nodig hebt voor een onvergetelijk verjaardagsfeestje thuis!

Daarom een overzichtelijk stappenplan waarmee je in een handomdraai zelf een fantastisch kinderpartijtje organiseert.

 

Stap 1: Prik een geschikte datum en tijdsduur.

Pols voordat je de uitnodigingen stuurt wellicht vooraf even bij de ouders of de dag schikt. De tijdsduur is afhankelijk van de kinderen, zo is bij kinderen van 4-6 een feestje van ca. 3 uur in totaal vaak lang genoeg.

 

Stap 2: Bepaal het thema van het feestje.

Vaak is het leuk maar ook fijn om een thema te koppelen aan het feestje, je kunt dan gemakkelijk een rode draad door de dag maken om alles in dat thema te doen.

 

Stap 3:Verstuur de uitnodigingen.

Maar bedenk ook hoeveel kindjes er mogen komen. Maak de afweging tussen het uitnodigen van alle vriendjes en wat de jarige zelf qua drukte aan kan. De uitnodigingen kun je zelf maken of kant en klaar kopen, al dan niet in het thema van het feestje. Meld ook direct hoe het ophalen/brengen geregeld is.

 

Stap 4: De invulling van het feestje.

Maak een programma voor het feestje, waarbij je meeneemt; het uitpakken van cadeautjes, een eet en drinkmoment, de spelletjes, een pauze tussendoor en het thuisbrengen of ophalen van de kinderen. Laat ze ook lekker even gewoon met elkaar spelen, want hoe vaak heb je al je vriendjes tegelijk bij je spelen?

 

Stap 5: Doe inkopen en versier het huis.

Koop alle benodigdheden voor het eten, drinken, een bedank tasje met inhoud voor de kinderen en versier het huis en de tafel (in thema). Zorg dat alle spelletjes vast klaar liggen.

 

Stap 6: Vier het feestje.

Laat de kinderen elkaar eerst uitgebreid begroeten voordat je direct tot het programma overgaat. Dan zijn ze helemaal klaar om alle spelletjes te doen, cadeautjes te geven en samen de verjaardag van jullie kind te vieren!

 

Stap 7: Tijd om uit te rusten op de bank en bij te komen van een onvergetelijke dag voor jullie kind!

Het stappenplan: Waar moet je aan denken als je het kinderfeestje thuis viert?

bottom of page